Hamvazó szerda idén március 2-ára esett. Ez a 40 napos (vasárnapokkal 46 napos) Húsvét előtti időszak nem csak a testi, de a lelki megtisztulás ideje is. Felszabadító érzés tele nehézségekkel, amikkel farkasszemet nézünk, amiknek helyét megtaláljuk, a megfelelő polcra tesszük, és megtisztulva megyünk tovább. Sokat segít ebben a folyamatban, hogy tavasszal a természet is újjá születik, rügyeznek/virágoznak a fák, csiripelnek a madarak, olykor azért esik egy kis hó, de Húsvétra ez is le fog tisztulni, madárcsicsergős fényes délután fogunk tudni odaülni a feltámadási asztalhoz húst magunkhoz venni, borral koccintani. 

Jövő hét már a Húsvét hete. Készülünk. Nyuszinak már írtak levelet a gyerekek. A tyúkoktól már megrendeltük a tojást, gyűjtjük a hagymahéjat a festéshez, jönnek az ötletek, mit eszünk, hol leszünk. Idén végre együtt a nagycsalád is.

A menün idén sem változtatunk. Lesz kalács, sonka, főtt tojás, torma. Édességnek az elmaradhatatlan répatorta. A fiúk új locsolóverset tanulnak, mi, lányok különleges tojásokkal készülünk.

Addig pedig leporoljuk a tavalyi menüsort:-) A barackos kacsa nem is rossz ötlet!