„Itt van az ősz, itt van újra…”

Színek és ízek. Vártam az őszt nagyon. Hosszú, nagyon tartalmas volt a nyár… hiányoztak már a nyugodt hétköznapok, a kellemes őszi szellő, az alacsonyabban sütő nap.

A nyár leginkább a nagy befőzésekről szólt. Ez ősszel már háttérbe szorul, csak almalekvárt, rozmaringszörpöt fogok készíteni (legalábbis csak ezeket tervezem). Viszont a mérsékelt hőmérséklet és a több szabadidő megteremtik a feltételeit a csodálatos őszi gyümölcsök és zöldségek ihlette fogásoknak.

Egyik nagy kedvencem a sütőtök – a juhtúróval és lilahagymával sült, majd tökmagolajjal meglocsolt sütőtök igazi ínyencség. De egy rozmaringszállal és camembert sajttal is kiváló… Ha sütőtök, akkor készüljön belőle kuglóf vagy muffin (ebben a formában az összes gyerekünk szereti). A gyerekekkel kiváló közös program a sütőtök golyó készítése.

Érnek a csonthéjasok, minden nap hazafelé diót, mogyorót gyűjtünk, meg is esszük… Megyünk almát szedni, betárazzuk az éléskamrába – készülnek a piték, az amerikai almatorta, az almás rétes. Készíteni fogok idén is frissen centrifugált almalevet, illetve az almás kacsamellrizottóm sem hiányozhat egy hétköznap esti vacsoraasztalról.

Gesztenyéből megint lesz gesztenyés zellerkrémleves és gesztenyés szarvas-vadas rozmaringos-ricottás szalvétagombóccal.

Lesznek születés- és névnapok – a mézes-krémes torta már megrendelve 🙂

Igyekszem minél több receptet megosztani!