Menüajánlatok

“Ha otthon van a gyermek” heti ebéd menü

Hétköznapokon gyermekeimmel csak a vacsorát költjük közösen. Igyekszem változatosan, lehetőleg főtt ételt tenni az asztalra. Az én gyerekeim éhesek. A bölcsi, ovi, suli után mindig van gyors uzsonna, finomság hazafelé vagy itthon, de igyekszem olyan tartalmas vacsorát készíteni, amit egyrészt nagyon szeretnek, másrészt a tápanyagokban is tartalmaz mindent.

A hétköznapok jól bejáratottak, nincs is ezzel semmi gond. Na, de mi történik akkor, ha hirtelen megbetegszik a gyermek, és egy egész hetet itthon tölt. Vagy esetleg 6 hetet mindhárom gyermek (lásd 2020. tavasz, ó la! la!, deja vu: 2021…).

Az itt található menüsorokat az én csemetéim ízlésvilága szerint állítottam össze. Remélem, másnak is hasznos lehet.

Az étrend változatos, és sok gyorsan elkészíthető étel van benne. Törekedtem arra, hogy reggel még a munka és digitális órák előtti időben elő lehessen készíteni mindent, esetleg odatenni főzni. A bevásárló listát is úgy alakítom, hogy legyen mindig betárazva a mélyhűtőbe elég alapanyag.

Természetesen mi sem tartjuk szigorúan ezt az étlapot. Ha sok a maradék ebédről, azt kapják vacsorára is… mindig csak kreatívan. De sorvezetőnek jó egy ilyen vagy ilyesmi étlap.

(Ahol van recept, linkelhető.)

Karantén-menü A hét

Karantén-menü B hét

Karatén-menü C hét

Karantén-menü D hét

Karantén-menü E hét

Karantén-menü F hét

Karantén-menü

HÚSVÉT ELŐTT

1 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük